Vincere, Roda JC Kerkrade en de 40 Dagen Nee campagne

Tijdens de 40 dagen zeggen de deelnemers NEE tegen het drinken van alcohol.
Door de alcoholonthouding wordt je je bewust van de werking van alcohol op je lichaam en geest. Het drinken van alcohol heeft veel effect op je lichaam.

Vincere is de campagne met Roda JC gestart om bewustwording te creëren voor het gebruik van alcohol. Daarbij dragen Vincere en Roda JC bij aan de maatschappelijke betrokkenheid met deze preventiecampagne.
De laatste jaren komen er ook steeds meer (oud-)voetballers naar buiten met de verhalen over hun verslaving(en). De meeste bekende verhalen zijn de verhalen van Wim Kieft, Luc Nilis, Diego Maradonna of Fernando Ricksen.
Oud voetballers zijn niet allemaal verslaafd aan een soort drugs of alcohol, ook gok- en seksverslavingen komen veel voor.

De campagne is gestart op 1 maart omdat toen ook de vastentijd begonnen is. De vastenperiode is een katholieke traditie die begint op Aswoensdag, als voorbereiding op het paasfeest. De vastentijd én de campagne eindigen dan ook met Pasen.
Tijdens de campagne kunnen de leden zich ook laten coachen door een aantal experts en mental coaches van Vincere. Het kan namelijk zijn dat er behoefte is aan een persoonlijke coach tijdens de 40 dagen alcoholonthouding.
De coach luistert graag naar de verhalen en beantwoordt de eventuele vragen.

De meest voorkomende verslaving in Nederland is de alcoholverslaving. Niet alleen jongeren hebben vaak een alcoholproblematiek, maar ook steeds meer ouderen. Het aantal 50-plussers dat zich aanmeldt bij de verslavingszorg in Nederland, is sinds 2002 met meer dan 90% gestegen!
De 5 ambassadeurs van de campagne zijn: Kees Kuijken, Bjorn Jegers, Daryl Werker, Kelly Claessens en Cyril Engels. De ambassadeurs doen samen met vele andere mee aan de 40 dagen alcoholonthouding.

Kijk voor meer informatie op 40dagennee.nl

 

Vooroordelen over verslaafden

Vooroordelen over verslaafden

Als iemand een vooroordeel heeft, betekent dit dat diegene een bepaalde mening heeft zonder dat ergens bewijs of kennis van is. Iemand die verslaafd is wordt vaak bevooroordeeld door mensen uit de omgeving. Er wordt al snel een beeld geschetst van iemand die verslaafd...

Contactformulier

Starten met uw behandeling?

Meld u dan vandaag nog aan voor een intake gesprek. Tijdens dit gesprek kijken we samen met naar welke behandelmethode en locatie het beste bij u past.