Behandelingen

Is uw patiënt verslaafd en klaar om met zijn of haar verslaving te stoppen? Dan is het zaak om de meest geschikte behandelmethode voor hem of haar te vinden. Geen mens is immers hetzelfde. Als er bijvoorbeeld sprake is van een dubbele diagnose zal uw patiënt niet alleen intensief behandeld worden voor zijn of haar verslaving, maar ook voor de psychische stoornis die bij uw patiënt is vastgesteld. Wilt u uw patiënt aanmelden voor een van onze behandelingen of meer te weten komen over onze behandeltrajecten? Neem dan contact met ons op via 085 – 401 25 75 of info@vincere-groep.com.

Behandeltrajecten voor uw verslaafde patiënt

Bij ons staat uw patiënt centraal. Daarom spitsen wij onze evidence-based behandelingen toe op de unieke situatie van uw patiënt. Het is immers cruciaal dat uw patiënt volledig achter de gekozen behandeling staat. In een geborgen sfeer combineren we onze persoonlijke aanpak met een deskundige manier van werken. Daarbij bieden we ondersteuning door ervaringsdeskundigen. Bovendien werken we op regionaal niveau samen met diverse netwerkpartners. Zo kunnen we onze behandelingen optimaliseren en de kans op terugval minimaliseren. Al onze behandelingen worden volledig vergoed. Wij bieden verschillende behandeltrajecten aan, waartussen het mogelijk is om te schakelen:

Poliklinische behandeling

Bij een poliklinische behandeling spreekt uw patiënt eenmaal per week met een psycholoog op een van onze behandellocaties in Nederland. Deze behandelingsvorm bestaat uit zo’n 8 tot 24 sessies. Uw patiënt krijgt daarnaast persoonlijke en professionele ondersteuning.

Avondbehandeling cannabisverslaving

De avondbehandeling vindt iedere dinsdag en donderdag van 19:00 tot 22:00 uur plaats in Sittard. Deze behandeling duurt 12 tot 13 weken. Er vindt tevens een detox plaats voor de behandeling als dat noodzakelijk is.

Tweedaagse behandeling cannabisverslaving (met optioneel verblijf)

De tweedaagse behandeling neemt twee dagen per week in beslag. Dit traject duurt 9 weken en vindt plaats op een van onze behandellocaties in Nederland. Ook deze behandeling wordt als dat nodig is voorafgegaan door een detox.

Vijfdaagse behandeling (met optioneel verblijf)

Bij een vijfdaagse behandeling wordt uw patiënt van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur behandeld. Deze behandeling vindt plaats op een van onze behandellocaties in Nederland en duurt 12 tot 13 weken. Er is tevens de mogelijkheid om in een SLH (sober living house) te verblijven. Ook aan dit traject gaat als dat nodig een detox vooraf.

Klinische behandeling

Bij een klinische behandeling wordt uw patiënt opgenomen in een van onze kliniek. Een klinische behandeling wordt altijd voorafgegaan door een detox. In onze kliniek in Cadier en Keer (in de buurt van Maastricht) duurt een behandeling zo’n 64 dagen (exclusief de detoxperiode). Daarnaast kan uw patiënt gedurende zo’n 90 dagen behandeld worden in Portugal of Zuid-Afrika. In Portugal hebben we twee klinieken: Pine Tree House en School House. In Zuid-Afrika hebben we ook twee klinieken: Bekaruu en Huguenot.

Interventiemogelijkheden

We bieden ook de mogelijkheid om een interventie in te plannen voor een naaste met een verslaving. Maar het is wel belangrijk dat de verslaafde gemotiveerd is om met zijn of haar problematiek aan de slag te gaan. Als hij of zij zelf niet gemotiveerd is om behandeld te worden, heeft een aanmelding voor een behandeling immers weinig zin. Bij ons is een gedwongen opname namelijk niet mogelijk.

Uw verslaafde patiënt aanmelden

Als u een verslaafde patiënt wilt aanmelden, kunt u contact met ons opnemen via 085 – 401 25 75 of info@vavc-ggz.nl. Om de intake-procedure te starten dient uw patiënt zelf ook telefonisch contact met ons op te nemen. Uw patiënt kan tijdens dat gesprek een korte telefonisch screening verwachten. Vervolgens maken we een afspraak voor een intakegesprek.

U kunt ons bereiken via

Wij bellen u terug

Meld u vandaag nog aan voor een intakegesprek

Klaar voor een nieuwe start? Meld u dan aan voor een intakegesprek met een van onze verslavingspsychologen. Dit gesprek duurt ongeveer 1 uur en heeft als doel in kaart te brengen welke behandeling het best bij u past.

Na het intakegesprek hebben we meestal een goed beeld van uw persoonlijkheid, privésituatie en verslavingsproblemen. Op basis hiervan wordt er een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld. Dit plan bespreken we met u tijdens een adviesgesprek. Na afloop van het adviesgesprek maakt u de keuze of u start met de besproken behandeling.

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden. Zodra we uw aanmelding binnen hebben, nemen wij telefonisch contact met u op om op korte termijn een afspraak in te plannen.

Aanmelden intakegesprek

Locaties

Locatie maastricht

Maastricht

Pater Kustersweg 24
6267 NL Cadier en Keer
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Sittard

Sittard

Wilhelminastraat 47
6131 KM Sittard
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Amsterdam

Amsterdam

Herengracht 372-374
1016 CH Amsterdam
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Huguenot 24, N2 Highway
6604 Plettenberg Bay
Zuid Afrika

Over deze locatie

Wij beschikken over meer locaties.

Bekijk
alle locaties