Sober living house

Als uw verslaafde patiënt een vijfdaagse dagbehandeling ondergaat, kan hij of zij in een Sober Living House (SLH) verblijven. Een SLH biedt uw patiënt gedurende de behandeling een veilige woonsituatie. Hij of zij mag ook hier ook in de weekenden verblijven. Uw patiënt verblijft er, deels onder begeleiding van counselors en ervaringsdeskundigen, samen met lotgenoten die ook een verslavingsbehandeling ondergaan. Een verblijf kan het herstel van uw patiënt bevorderen en diens re-integratie in de samenleving bespoedigen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via 085 – 401 25 75 of info@vincere-groep.com

Waar zijn de Sober Living Houses gelegen?

Onze SLH’s bevinden zich dicht bij (of zelfs in) onze behandellocaties in Amsterdam, Heerlen, Sittard en Venlo. Tijdens de vijfdaagse dagbehandeling wordt uw patiënt daar elke werkdag van 09.00 tot 17:00 behandeld. Aansluitend gaan de patiënten die in het huis verblijven samen naar het Sober Living House.

Wie verblijven er in de Sober Living Houses?

In onze SLH’s verblijven mensen met bijvoorbeeld een alcoholverslaving, cannabisverslaving, cocaïneverslaving, gameverslaving, gokverslaving, of seksverslaving die een vijfdaagse dagbehandeling ondergaan. Indien een psychiater een patiënt indiceert voor een vijfdaagse dagbehandeling, is verblijf in het SLH niet verplicht.

Waarom in een Sober Living House verblijven?

Uw patiënt volgt tijdens de vijfdaagse dagbehandeling een intensief dagprogramma. Omdat afkicken niet eenvoudig is, leggen we de lat gedurende 12 à 13 weken hoog. Aan het einde van de dag zorgen we in het SLH voor de nodige ontspanning. Enkele van de zelfredzaamheid bevorderende bezigheden zijn gezamenlijk boodschappen doen, koken, eten en schoonmaken. De prettige sfeer die in het SLH heerst doet de tijdelijke bewoners zichtbaar goed. Er ontstaan vriendschappen die een leven lang meegaan. Of uw patiënt al dan niet in een SLH wil verblijven kan afhangen van de volgende overwegingen:

  • De duidelijke leefregels, geboden structuur en professionele begeleiding bieden ondersteuning op weg naar een volledig zelfredzaam bestaan.
  • Eerdere pogingen tot zelfstandig wonen waren onsuccesvol.
  • Het kan een flinke stap zijn om na de behandeling weer zelfstandig te gaan wonen.
  • Professionele begeleiding tussen de behandelingen kan het risico op terugval verminderen en het re-integratieproces bespoedigen.
  • Wegens een (tijdelijk) gebrek aan vertrouwen van ouders of partner, kan uw patiënt thuis nog niet terecht.
  • Er is naast de verslaving ook een psychische stoornis vastgesteld, waardoor er sprake is van een dubbele diagnose.

Meer informatie over onze Sober Living Houses of uw patiënt aanmelden

Wilt u meer weten over onze Sober Living Houses of de vijfdaagse dagbehandeling? Neem dan contact met ons op via 085 – 401 25 75 of info@vincere-groep.com. U kunt uw patiënt ook direct aanmelden voor een intakegesprek of een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek.

U kunt ons bereiken via

Wij bellen u terug

Locaties

Locatie maastricht

Maastricht

Pater Kustersweg 24
6267 NL Cadier en Keer
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Sittard

Sittard

Wilhelminastraat 47
6131 KM Sittard
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Amsterdam

Amsterdam

Herengracht 372-374
1016 CH Amsterdam
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Huguenot 24, N2 Highway
6604 Plettenberg Bay
Zuid Afrika

Over deze locatie

Wij beschikken over meer locaties.

Bekijk
alle locaties