Alcoholverslaving

Schattingen van het aantal alcoholverslaafden in Nederland lopen ver uiteen. Overmatig drinken wordt immers pas als een probleem gezien als de drinker of diens omgeving dat zo ervaart. Een alcoholverslaving kan daarom lang verborgen blijven in een maatschappij waar meer dan twee op de drie mensen drinkt. Als verwijzer kunt u dus een belangrijke rol spelen bij het signaleren van een alcoholverslaving. Uw verwijzing kan immers de belangrijke eerste stap zijn van het herstelproces van uw patiënt. Een alcoholverslaving gaat gepaard met serieuze risico’s en kan zelfs fatale gevolgen hebben. Wilt u uw aan alcohol verslaafde patiënt aanmelden voor een behandeling? Neem dan contact met ons op via 085 – 401 25 75 of mail naar info@vincere-groep.com.

Behandeling alcoholverslaving

Wij stellen de patiënt altijd centraal en bieden onze behandelingen daarom op maat aan. Onze behandelingen zijn evidence-based en worden in een geborgen sfeer aangeboden. We hanteren een persoonlijke aanpak waarbij tussen onze op genezing gerichte behandeltrajecten geschakeld kan worden:

Bij de vijfdaags behandeling kan uw patiënt, indien geïndiceerd, in een van onze sober living houses verblijven. Uw patiënt kan ervoor kiezen om daar alleen doordeweeks of ook in het weekend te zijn. Daarnaast bieden we voor zowel patiënten en naasten interventiemogelijkheden door een interventionist.

Combinatieverslavingen

Alcoholverslaving gaat vaak gepaard met een of meerdere andere middelen– of gedragsverslavingen. Als dit het geval is, spreken van een combinatieverslaving. Zo komt het regelmatig voor dat mensen verslaafd zijn aan zowel alcohol als andere middelen als cannabis, cocaïne en medicijnen. Maar het gebeurt ook geregeld dat een alcoholverslaving samengaat met een gedragsverslaving aan gamen, gokken of seks.

Dubbele diagnose en ouderen (50+)

Bij Vincere Groep bieden we gespecialiseerde groepstherapieën aan die gericht zijn op specifieke doelgroepen. Zo hebben we speciale dubbel diagnose groepen waar alcoholverslaafden met een psychische stoornis terechtkunnen. Een alcoholverslaving gaat immers niet zelden gepaard met een psychische aandoening als een depressie, PTSS, autisme of ADHD. In een dergelijk geval van dubbele diagnose behandelen we zowel de verslaving als de psychische stoornis van uw patiënt. Daarnaast hebben we speciale groepen voor groepen gericht op ouderen (50+). In deze leeftijdsgroep groeit het aantal alcoholverslaafden gestaag.

Uw patiënt verwijzen

U kunt uw patiënt aanmelden of meer te weten komen over onze mogelijkheden via 085 – 401 25 75 of mail naar info@vincere-groep.com. Vervolgens dient uw patiënt zich ook zelf telefonisch aan te melden. In dit gesprek voeren we een korte screening uit, waarna we een intakegesprek inplannen. Voor het gesprek heeft uw patiënt een verwijsbrief nodig die meegenomen kan worden naar het intakegesprek of verzonden kan worden via e-mail of Zorgdomein.

Intakegesprek en adviesgesprek

Het één uur durende intakegesprek met een van onze psychologen verschaft ons meer inzicht in de situatie van uw patiënt. Ook eventuele comorbiditeit wordt uitvoerig behandeld. Een MDO met een psychiater leidt vervolgens tot een diagnose en een daarbij aansluitend behandelplan. Dat plan presenteren wij aan uw patiënt tijdens een adviesgesprek. Als uw patiënt akkoord gaat met de voorgestelde behandeling, komt hij of zij op de (relatief korte) wachtlijst terecht. Neem voor meer informatie over onze intakeprocedure of behandelingen contact met ons op via 085 – 401 25 75 of mail naar info@vincere-groep.com.

Over de Vincere Groep

Omdat in onze ogen geen mens hetzelfde is, stellen wij de patiënt altijd centraal. Onze behandeltrajecten spitsen we daarom toe op de persoonlijke situatie van de patiënt. Voor een succesvolle behandeling is het immers essentieel dat uw patiënt achter het gekozen behandeltraject staat. We werken daarnaast nauw samen met regionale keten- en netwerkpartners. Zo kunnen we uw patiënt optimaal helpen afkicken en de kans op terugval minimaliseren.

Waarom de Vincere Groep?

 • Relatief korte wachtlijst;
 • Verschillende behandellocaties in Nederland: Amsterdam, Cadier en Keer (bij Maastricht), Heerlen, Meerlo, Sittard en Venlo;
 • Ruime ervaring in de geestelijke gezondheidszorg;
 • Evidence-based behandeltrajecten op maat;
 • Professionele ondersteuning door ervaringsdeskundigen;
 • Persoonlijke aanpak in geborgen sfeer;
 • Effectieve, multidisciplinaire behandelmethoden;
 • Geen kosten voor de patiënt (buiten diens eigen risico);
 • Speciale dubbele diagnose groepen en groepen voor ouderen (50+’ers);
 • Engelstalige behandeling mogelijk;
 • Geaccrediteerde nascholing en consultatie.

U kunt ons bereiken via

Wij bellen u terug

Locaties

Locatie maastricht

Maastricht

Pater Kustersweg 24
6267 NL Cadier en Keer
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Sittard

Sittard

Wilhelminastraat 47
6131 KM Sittard
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Amsterdam

Amsterdam

Herengracht 372-374
1016 CH Amsterdam
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Huguenot 24, N2 Highway
6604 Plettenberg Bay
Zuid Afrika

Over deze locatie

Wij beschikken over meer locaties.

Bekijk
alle locaties