Cocaïneverslaving

In Nederland zijn enkele tienduizenden probleemgebruikers van cocaïne. Van de ongeveer 7.400 mensen die in 2014 een behandeling zochten, gebruikte ongeveer de helft snuifcocaïne en rookte de andere helft crack. Als huisarts kunt u een belangrijke rol spelen bij de signalering van een cocaïneverslaving bij uw patiënt. Een vroege signalering kan immers cruciaal zijn. Uw patiënt is waarschijnlijk cocaïneverslaafd wanneer hij of zij:

 • Op ongepaste momenten of om verkeerde redenen gebruikt
 • Cocaïnegebruik boven al het andere in zijn of haar leven stelt
 • Steeds meer coke nodig heeft om hetzelfde gevoel te krijgen.

Wij hebben ruime ervaring met het behandelen van cocaïneverslaafden. Wanneer uw patiënt verslaafd is aan cocaïne, bieden we verschillende behandelingen aan.

Behandeltrajecten cocaïneverslaving

Wij geloven in een persoonlijke aanpak. Onze behandelmethoden worden daarom op maat aangeboden in een geborgen sfeer. De behandelingen zijn daarnaast evidence-based en op genezing gericht. Het komt vaak voor dat verslaafden lijden aan een psychische aandoening. Als er sprake is van een dergelijke dubbele diagnose, behandelen we zowel de verslaving als de psychische stoornis. Wij bieden de mogelijkheid om te schakelen tussen onze verschillende behandeltrajecten:

Bij de vijfdaagse dagbehandeling kan uw patiënt bovendien, indien geïndiceerd, in een sober living house verblijven. Voor zowel patiënten en naasten als naasten afzonderlijk bieden we daarnaast interventiemogelijkheden door een interventionist.

Uw cocaïneverslaafde patiënt verwijzen

U kunt uw patiënt aanmelden voor een behandeling of meer informatie opvragen via 085 – 401 25 75 of info@vincere-groep.com. Uw patiënt dient vervolgens zelf ook telefonisch contact met ons op te nemen. Tijdens dat gesprek voeren we een korte screening uit waarna we een afspraak maken voor een intakegesprek.

Verwijsbrief

We verzoeken uw patiënt een verwijsbrief mee te nemen naar het intakegesprek met alle relevante informatie uit zijn of haar medische dossier, inclusief een medicatieoverzicht. U kunt de verwijzing ook naar ons mailen of via Zorgdomein versturen.

Intakegesprek en adviesgesprek

Tijdens het ongeveer één uur durende intakegesprek krijgen we meer inzicht in de situatie van uw patiënt. Ook eventuele comorbiditeit onderzoekt onze psycholoog grondig. Na het intakegesprek voert de psycholoog een MDO met een psychiater waaruit een diagnose volgt. Daarna komt uw patiënt in een adviesgesprek te weten bij welke behandeling hij of zij het meest gebaat is. Als uw patiënt vervolgens akkoord gaat met de voorgestelde behandeling, belandt hij of zij op de (relatief korte) wachtlijst. Voor meer informatie over onze behandelingen of om uw patiënt aan te melden kunt u contact met ons opnemen via 085 – 401 25 75 of info@vincere-groep.com.

Over de Vincere Groep

De patiënt staat bij ons altijd centraal. Daarom spitsen wij onze behandeltrajecten toe op de persoonlijke omstandigheden van de patiënt – geen mens is immers hetzelfde. Voor een succesvolle behandeling is het daarom essentieel dat uw patiënt achter de gekozen behandeling staat. Wij werken daarnaast nauw samen met keten- en netwerkpartners in de regio. Zo kunnen we uw patiënt optimaal helpen afkicken en de kans op terugval reduceren.

Waarom de Vincere Groep?

 • Een relatief korte wachtlijst;
 • Diverse locaties in Nederland: Amsterdam, Cadier en Keer (bij Maastricht), Heerlen, Sittard en Venlo;
 • Ruim ervaren in de geestelijke gezondheidszorg;
 • Multidisciplinaire, evidence-based behandeltrajecten op maat;
 • Ondersteuning van ervaringsdeskundigen;
 • Professionele, persoonlijke aanpak in een geborgen sfeer;
 • Effectieve behandelmethoden;
 • Geen kosten voor de patiënt (buiten eigen risico): volledige vergoeding door zorgverzekeraar;
 • Speciale dubbele diagnose groepen;
 • Groepen voor ouderen (50+’ers);
 • Mogelijkheid tot Engelstalige behandeling;
 • Consultatie;
 • Geaccrediteerde nascholing.

U kunt ons bereiken via

Wij bellen u terug

Locaties

Locatie maastricht

Maastricht

Pater Kustersweg 24
6267 NL Cadier en Keer
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Sittard

Sittard

Wilhelminastraat 47
6131 KM Sittard
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Amsterdam

Amsterdam

Herengracht 372-374
1016 CH Amsterdam
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Huguenot 24, N2 Highway
6604 Plettenberg Bay
Zuid Afrika

Over deze locatie

Wij beschikken over meer locaties.

Bekijk
alle locaties