Drugsverslaving

Er zijn in Nederland ongeveer twee miljoen mensen die verslaafd zijn of een middel misbruiken. Als verwijzer kunt u een belangrijke rol spelen bij het signaleren van een drugsverslaving, wat de eerste stap kan zijn van het zo belangrijke herstelproces van uw patiënt. Een drugsverslaving gaat immers gepaard met enorme risico’s en kan zelfs fatale gevolgen hebben. Heeft uw patiënt een drugsverslaving en wilt u hem of haar aanmelden voor een behandeling? Neem dan contact met ons op via 085 – 401 25 75 of info@vincere-groep.com.

Soorten drugs

Drugs wordt grofweg in drie categorieën ingedeeld: bewustzijnsveranderende, opwekkende en verdovende middelen. Sommige middelen, zoals alcohol, cannabis en xtc, hebben echter een gemengd effect. Bewustzijnsveranderende middelen zijn bijvoorbeeld:

Voorbeelden van opwekkende middelen zijn:

Onder verdovende middelen wordt bijvoorbeeld verstaan:

Is uw patiënt drugsverslaafd en wilt u hem of haar aanmelden voor een behandeling? Neem dan direct contact met ons op via 085 – 401 25 75 of info@vincere-groep.com.

Behandelingen drugsverslaving

Wij hebben ruime ervaring met het behandelen van drugsverslaafden en stellen de patiënt daarbij centraal. Daarom bieden wij behandelingen op maat in een geborgen sfeer en kiezen bewust voor een persoonlijke aanpak waar evidence-based behandelingen op genezing gericht zijn. Er zijn diverse behandeltrajecten waartussen geschakeld kan worden:

Bij de vijfdaagse dagbehandeling kan uw patiënt bovendien, indien geïndiceerd, in een sober living house verblijven. Daarnaast bieden we voor zowel patiënten en naasten als naasten afzonderlijk interventiemogelijkheden aan door een interventionist.

Uw patiënt verwijzen

Neem contact met ons op via 085 – 401 25 75 of info@vincere-groep.com om uw patiënt aan te melden of meer te weten te komen over onze mogelijkheden. Om de intakeprocedure in gang te zetten, dient uw patiënt vervolgens zelf ook telefonisch contact met ons op te nemen voor een korte screening. Daarna plannen we een afspraak in voor een intakegesprek. Daar is een verwijsbrief voor nodig met alle relevante informatie uit het medische dossier van uw patiënt, inclusief een medicatieoverzicht. Uw patiënt kan een afdruk van de verwijsbrief vervolgens meenemen naar het intakegesprek, of de verwijzing naar ons toesturen via e-mail of Zorgdomein.

Intakegesprek en adviesgesprek

Tijdens het ongeveer één uur durende intakegesprek met een van onze psychologen krijgen wij meer inzicht in de situatie van uw patiënt, waarbij ook eventuele comorbiditeit wordt onderzocht. Daarna volgt er een MDO tussen de betreffende psycholoog en een psychiater om tot een diagnose te komen. Uw patiënt krijgt vervolgens in een adviesgesprek te horen welke behandeling het best aansluit bij zijn of haar persoonlijke situatie. Wanneer uw patiënt akkoord gaat met de voorgestelde behandeling, belandt hij of zij daarna op onze (relatief korte) wachtlijst. Wilt u meer informatie over onze intakeprocedure of behandelingen? Neem dan telefonisch contact met ons op via 085 – 401 25 75 of mail naar info@vincere-groep.com.

Over de Vincere Groep

Wij stellen de patiënt centraal. Omdat geen mens hetzelfde is en ieder mens in unieke omstandigheden verkeert, spitsen wij onze behandeltrajecten toe op de persoonlijke situatie van de patiënt. In onze ogen is het immers essentieel voor een succesvolle behandeling dat uw patiënt volledig achter het gekozen behandeltraject staat. Wij werken daarnaast nauw samen met regionale netwerk- en ketenpartners om uw patiënt optimale hulp te kunnen bieden bij het afkicken en de kans op terugval te reduceren.

Waarom de Vincere Groep?

 • Een relatief korte wachtlijst;
 • Verschillende locaties in Nederland: Amsterdam, Cadier en Keer (bij Maastricht), Heerlen, Sittard en Venlo;
 • Ruime ervaring in de geestelijke gezondheidszorg;
 • Effectieve behandeltrajecten op maat;
 • Ondersteuning van ervaringsdeskundigen;
 • Persoonlijke en professionele aanpak in een geborgen sfeer;
 • Multidisciplinaire, evidence-based behandelmethoden;
 • Volledig vergoed, dus geen kosten voor de patiënt (buiten eigen risico);
 • Speciale groepen voor ouderen (50+’ers) en dubbele diagnose groepen;
 • Mogelijkheid tot Engelstalige behandeling;
 • Geaccrediteerde nascholing en consultatie.

U kunt ons bereiken via

Wij bellen u terug

Locaties

Locatie maastricht

Maastricht

Pater Kustersweg 24
6267 NL Cadier en Keer
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Sittard

Sittard

Wilhelminastraat 47
6131 KM Sittard
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Amsterdam

Amsterdam

Herengracht 372-374
1016 CH Amsterdam
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Huguenot 24, N2 Highway
6604 Plettenberg Bay
Zuid Afrika

Over deze locatie

Wij beschikken over meer locaties.

Bekijk
alle locaties