Gameverslaving

Heeft uw patiënt een dwangmatige behoefte om te spelen of winnen? Dan is er sprake van een gameverslaving. Verslaafd zijn aan games neemt met name onder jongeren sterk toe en gaat vaak gepaard met een sociaal isolement. Een gameverslaving wordt gekenmerkt door:

 • een gebrek aan controle over hoeveel uw patiënt gamet;
 • een voorkeur voor gamen ten opzichte van alle andere activiteiten in het dagelijks leven van uw patiënt waaronder basisbehoeften;
 • het doorgaan met gamen, ook als dat negatieve consequenties heeft.

Als uw patiënt verslaafd is aan gamen, hebben wij diverse behandeltrajecten die specifiek gericht zijn op gameverslaafden. Wij hebben reeds ruime ervaring met deze relatief jonge verslaving.

Behandeltrajecten voor uw gameverslaafde patiënt

Wij bieden in een geborgen sfeer intensieve behandelingen op maat die op genezing gericht zijn. Onze evidence-based behandelmethoden worden gekenmerkt door een persoonlijke aanpak. Verslavingen gaan vaak gepaard met een of meerdere psychische stoornissen. In zo’n geval van dubbele diagnose behandelen wij zowel de verslaving als de psychische stoornis. We hebben een breed behandelaanbod:

We bieden tevens interventiemogelijkheden aan voor patiënten en naasten, of met naasten afzonderlijk door een interventionist.

Uw patiënt met gameverslaving verwijzen

Wilt u uw patiënt aanmelden voor een behandeling of meer te weten komen over onze behandelingen? Neem contact met ons op via 085 – 401 25 75 of info@vincere-groep.com. Uw patiënt dient zich vervolgens echter ook zelf telefonisch aan te melden. In dat telefoongesprek voeren we een korte screening uit waarna we een afspraak voor een intakegesprek inplannen.

Verwijsbrief

We verzoeken uw patiënt te zorgen voor een verwijsbrief met alle relevante informatie uit zijn of haar medisch dossier, inclusief een medicatieoverzicht. Uw patiënt dient vervolgens een afdruk van de brief naar het intakegesprek mee te nemen of de brief naar ons te mailen. Verwijzingen kunnen echter ook via Zorgdomein worden verstuurd.

Intakegesprek en adviesgesprek

In het ongeveer één uur durende intakegesprek komen we meer te weten over de persoonlijke situatie van uw patiënt. Ook besteden we gepaste aandacht aan eventuele comorbiditeit. Daarna vindt er een MDO plaats tussen de psycholoog en een psychiater die gezamenlijk een diagnose stellen. In een adviesgesprek krijgt uw patiënt vervolgens te horen bij welke behandeling hij of zij het meest gebaat is. Als uw patiënt ervoor kiest met het voorgestelde behandeltraject van start te gaan, belandt hij of zij op de (relatief korte) wachtlijst. Wilt u uw gameverslaafde patiënt aanmelden of wilt u meer informatie over onze behandelingen? U kunt ons bereiken via 085 – 401 25 75 of info@vincere-groep.com.

Over ons

Bij de Vincere Groep stellen we de patiënt altijd centraal. Het is immers noodzakelijk voor een succesvolle behandeling dat uw patiënt achter de gekozen behandeling staat. Daarom spitsen wij onze behandelingen toe op de unieke situatie van uw patiënt. Geen mens is immers hetzelfde. Wij bieden verslavingszorg tevens in nauwe samenwerking met regionale netwerk- en ketenpartners. Op die manier kunnen wij uw patiënt optimaal helpen afkicken en de kans op terugval reduceren.

Waarom de Vincere Groep?

 • Spoedige behandeling door relatief korte wachtlijst;
 • Diverse behandellocaties in Nederland: Amsterdam, Cadier en Keer (bij Maastricht), Heerlen, Sittard en Venlo;
 • Veel ervaring op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg;
 • Effectieve, intensieve en multidisciplinaire behandeltrajecten in een geborgen sfeer;
 • Persoonlijke aanpak;
 • Professionele, evidence-based behandelmethoden op maat;
 • Volledig vergoeding door zorgverzekeraar, dus geen kosten voor de patiënt (buiten eigen risico)
 • Dubbele diagnose groepen;
 • Groepen speciaal voor ouderen (50+’ers);
 • Mogelijkheid tot Engelstalige behandeling;
 • Ruim aanbod geaccrediteerde nascholing en consultatie;
 • Ondersteuning van een team van ervaringsdeskundigen.

U kunt ons bereiken via

Wij bellen u terug

Locaties

Locatie maastricht

Maastricht

Pater Kustersweg 24
6267 NL Cadier en Keer
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Sittard

Sittard

Wilhelminastraat 47
6131 KM Sittard
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Amsterdam

Amsterdam

Herengracht 372-374
1016 CH Amsterdam
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Huguenot 24, N2 Highway
6604 Plettenberg Bay
Zuid Afrika

Over deze locatie

Wij beschikken over meer locaties.

Bekijk
alle locaties