Gedragsverslaving

Steeds meer mensen zijn gedragsverslaafd, wat in vele vormen kan voorkomen. Zo zijn er in Nederland ongeveer 20.000 gameverslaafden, zo’n 300.000 seksverslaafden en bijna 80.000 zogenaamde ‘probleemspelers’ die waarschijnlijk gokverslaafd zijn. Daarnaast zou naar schatting ongeveer de helft van de bevolking een internetverslaving hebben. Gedragsverslavingen kunnen in alle vormen desastreuze gevolgen hebben voor het leven van uw verslaafde patiënt en diens naasten. U kunt als verwijzer daarom een belangrijke rol spelen bij de signalering van een gedragsverslaving, die wordt gekenmerkt door:

 • het obsessief compulsieve karakter van het gedrag;
 • ontwenningsverschijnselen bij onthouding of poging tot stoppen;
 • het verwaarlozen of vermijden van andere dagelijkse activiteiten.

Heeft uw patiënt een gedragsverslaving en wilt u hem of haar aanmelden voor een behandeling? Neem dan direct contact met ons op via 085 – 401 25 75 of info@vincere-groep.com.

Soorten gedragsverslavingen

Er zijn veel soorten gedragsverslavingen; zo zijn er bijvoorbeeld mensen die verslaafd zijn aan social media, sporten, stelen, werken of zonnebaden. Andere veelvoorkomende gedragsverslavingen zijn:

Behandeling gedragsverslaving

Wij zijn zeer ervaren in het behandelen van mensen met gedragsverslavingen. De patiënt staat bij ons centraal en wij kiezen bewust voor een persoonlijke aanpak. Onze op maat gesneden behandelingen worden daarom aangeboden in een geborgen sfeer. We bieden evidence-based behandeltrajecten die op genezing gericht zijn en waartussen bovendien geschakeld kan worden:

Indien geïndiceerd kan uw patiënt daarnaast tijdens onze vijfdaagse dagbehandeling in een van onze sober living houses verblijven. Tevens bieden we interventiemogelijkheden aan door een interventionist voor zowel patiënten en naasten als naasten afzonderlijk.

Het verwijzen van uw patiënt

Om uw patiënt aan te melden kunt u contact met ons opnemen via 085 – 401 25 75 of info@vincere-groep.com. Uw patiënt dient vervolgens zelf ook telefonisch met ons in contact te treden voor een korte screening. Daarna maken we een afspraak voor een één uur durend intakegesprek met een van onze psychologen. We verzoeken uw patiënt dan te zorgen voor een verwijsbrief. Daarin dient alle relevante informatie uit zijn of haar medische dossier te staan, inclusief een medicatieoverzicht. Uw patiënt kan daar vervolgens een afdruk van meenemen naar het intakegesprek. Het is echter ook mogelijk de verwijsbrief per e-mail of via Zorgdomein naar ons te versturen.

Intake- en adviesgesprek

Tijdens het intakegesprek komen we meer te weten over de situatie van uw patiënt en eventuele comorbiditeit. De psycholoog van dienst voert daarna een MDO met een psychiater. Zij stellen samen een diagnose die uw patiënt vervolgens in een adviesgesprek te horen krijgt. Uw patiënt belandt daarna, indien hij of zij akkoord gaat met de voorgestelde behandeling, op onze (relatief korte) wachtlijst. Neem contact met ons op via 085 – 401 25 75 of info@vincere-groep.com voor meer informatie over onze intakeprocedure of behandelingen.

Over de Vincere Groep

Bij de Vincere Groep stellen we de patiënt centraal – geen mens is immers hetzelfde. Omdat ieder mens in een unieke situatie verkeert, spitsen wij onze behandelingen daarom toe op de persoonlijke situatie van uw patiënt. Voor een succesvolle behandeling is het in onze ogen immers cruciaal dat de patiënt volledig achter het gekozen behandeltraject staat. Daarnaast werken we nauw samen met keten- en netwerkpartners in de regio. Zo kunnen we uw patiënt namelijk optimaal bijstaan en minimaliseren we de kans op terugval.

Waarom de Vincere Groep?

 • Relatief korte wachtlijst;
 • Diverse locaties in Nederland: Amsterdam, Cadier en Keer (nabij Maastricht), Heerlen, MeerloSittard, Venlo en Venray;
 • Veel ervaring in de geestelijke gezondheidszorg;
 • Effectieve, op maat gesneden behandeltrajecten;
 • Geborgen sfeer;
 • Inzet van ervaringsdeskundigen;
 • Professionele en persoonlijke aanpak;
 • Multidisciplinaire, evidence-based behandelmethoden;
 • Geen kosten voor uw patiënt (buiten zijn of haar eigen risico);
 • Speciale dubbele diagnose groepen en groepen voor ouderen (50+’ers);
 • Engelstalige behandeling mogelijk;
 • Consultatie en geaccrediteerde nascholing.

U kunt ons bereiken via

Wij bellen u terug

Locaties

Locatie maastricht

Maastricht

Pater Kustersweg 24
6267 NL Cadier en Keer
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Sittard

Sittard

Wilhelminastraat 47
6131 KM Sittard
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Amsterdam

Amsterdam

Herengracht 372-374
1016 CH Amsterdam
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Huguenot 24, N2 Highway
6604 Plettenberg Bay
Zuid Afrika

Over deze locatie

Wij beschikken over meer locaties.

Bekijk
alle locaties