Ketamineverslaving

Ketaminegebruik gaat gepaard met serieuze risico’s. Er kan al snel lichamelijke tolerantie optreden. Hierdoor heeft de gebruiker steeds meer van het middel nodig om hetzelfde effect te bereiken. Ketamine is bovendien geestelijk verslavend en een ketaminverslaving kan desastreuze gevolgen hebben voor uw patiënt en diens omgeving. Als verwijzer kunt u echter een belangrijke rol spelen bij het herstelproces van uw aan ketamine verslaafde patiënt. Zelf losbreken van een ketamineverslaving blijkt immers vaak een onbegonnen zaak. Daarom kan uw verwijzing voor een verslavingsbehandeling een cruciale eerste stap richting herstel zijn. Is uw patiënt verslaafd aan ketamine en wilt u hem of haar aanmelden voor een behandeling? Neem dan telefonisch contact met ons op via 085 – 401 25 75 of stuur een e-mail naar info@vincere-groep.com.

Behandeling ketamineverslaving

De patiënt staat bij ons centraal en wij hanteren een persoonlijke aanpak. Onze evidence-based behandelingen worden daarom op maat gesneden en in een geborgen sfeer aangeboden. Het is daarnaast mogelijk te schakelen tussen onze verschillende, op genezing gerichte, behandeltrajecten:

Bij de vijfdaagse dagbehandeling kan uw patiënt- indien geïndiceerd – in één van onze sober living houses verblijven. Tevens bieden we interventiemogelijkheden door een interventionist voor patiënten en naasten, of voor naasten afzonderlijk.

Uw patiënt verwijzen

U kunt uw patiënt telefonisch aanmelden via 085 – 401 25 75 of een e-mail sturen naar info@vincere-groep.com. Wanneer uw patiënt vervolgens zelf contact met ons opneemt, plannen we na een korte telefonische screening een intakegesprek in. Uw patiënt heeft daar een verwijsbrief voor nodig. Daar dient alle relevante informatie uit zijn of haar medische dossier in te staan, inclusief een medicatieoverzicht. We verzoeken uw patiënt de verwijzing mee te nemen, of die via de mail of Zorgdomein te versturen.

Intakegesprek en adviesgesprek

In het één uur durende intakegesprek komen we meer te weten over de situatie van uw patiënt. De psycholoog van dienst neemt daarbij ook eventuele comorbiditeit grondig onder de loep. Daarna voert de psycholoog een MDO met een psychiater om tot een diagnose te komen. Vervolgens komt uw patiënt in een adviesgesprek te weten welk behandeltraject het best aansluit bij zijn of haar situatie. Als uw patiënt het voorstel accepteert, plaatsen we hem of haar op onze (relatief korte) wachtlijst. Wilt u meer weten over onze intakeprocedure of behandelingen? Dan kunt u ons bereiken via 085 – 401 25 75 of info@vincere-groep.com.

Over de Vincere Groep

In onze ogen is geen mens of situatie hetzelfde. Daarnaast is het cruciaal dat uw patiënt achter het gekozen traject staat. Daarom staat hij of zij centraal bij onze behandelingen. Die spitsen wij immers toe op de persoonlijke omstandigheden van uw patiënt. We werken daarnaast nauw samen met keten- en netwerkpartners in de regio. Zo kunnen we uw patiënt zo goed mogelijk helpen afkicken en de kans op terugval reduceren.

Waarom de Vincere Groep?

 • Relatief korte wachtlijsten;
 • Verscheidene behandellocaties in Nederland: Amsterdam, Cadier en Keer (nabij Maastricht), Heerlen, Sittard en Venlo;
 • Veel ervaring in de geestelijke gezondheidszorg;
 • Effectieve, multidisciplinaire behandeltrajecten op maat;
 • Brede inzet van ervaringsdeskundigen;
 • Persoonlijke en professionele aanpak in een geborgen sfeer;
 • Evidence-based behandelmethoden;
 • Volledig vergoed: buiten het eigen risico geen kosten voor de patiënt;
 • Speciale dubbele diagnosegroepen;
 • Groepen voor ouderen (50+’ers);
 • Mogelijkheid tot Engelstalige behandeling;
 • Geaccrediteerde nascholing en consultatie.

U kunt ons bereiken via

Wij bellen u terug

Locaties

Locatie maastricht

Maastricht

Pater Kustersweg 24
6267 NL Cadier en Keer
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Sittard

Sittard

Wilhelminastraat 47
6131 KM Sittard
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Amsterdam

Amsterdam

Herengracht 372-374
1016 CH Amsterdam
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Huguenot 24, N2 Highway
6604 Plettenberg Bay
Zuid Afrika

Over deze locatie

Wij beschikken over meer locaties.

Bekijk
alle locaties