Koopverslaving / shopverslaving

Naar schatting zijn enkele honderdduizenden Nederlanders verslaafd aan shoppen. Een koopverslaving kan ernstige gevolgen hebben voor het leven van uw verslaafde patiënt en diens omgeving. Als uw patiënt een koopverslaving heeft, ervaart hij of zij de volgende symptomen:

 • Onprettige gevoelens wegdrukken met dwangmatig koopgedrag.
 • Altijd de perfecte aankoop willen, ongeacht of hij zij die nodig heeft.
 • Verzameldwang: buitensporig verzamelen van producten.
 • Altijd op jacht naar koopjes, ook wanneer hij of zij de producten helemaal niet nodig heeft.
 • In een opwelling gekochte producten terugbrengen om met het geretourneerde bedrag weer nieuwe producten te kopen.

Zelf losbreken van een koopverslaving blijkt in de meeste gevallen uitermate lastig. U speelt als verwijzer daarom een cruciale rol in het herstel van uw verslaafde patiënt. Uw verwijzing voor een verslavingsbehandeling kan immers een cruciale eerste stap richting herstel zijn.

Behandeling koopverslaving

Wij bieden evidence-based verslavingszorg in een geborgen sfeer en stellen de patiënt daarbij centraal. Daarom hanteren we een persoonlijke aanpak met op maat gesneden behandelingen. Tussen onze verschillende, op genezing gerichte behandelingen kan bovendien geschakeld worden:

Uw patiënt verwijzen

U kunt uw patiënt aanmelden voor een behandeling of meer te weten komen over onze mogelijkheden via 085 – 401 25 75 of info@vincere-groep.com. Wanneer uw patiënt zich vervolgens zelf ook aanmeldt, plannen we na een korte telefonische screening een intakegesprek in. Daar heeft uw patiënt echter een verwijsbrief voor nodig. Die dient alle relevante informatie uit zijn of haar medische dossier, inclusief een medicatieoverzicht, te bevatten. Uw patiënt kan deze verwijzing versturen via de mail of Zorgdomein, of een afdruk ervan meenemen naar het intakegesprek.

Intakegesprek en adviesgesprek

Een intakegesprek met een van onze psychologen biedt ons meer inzicht in de situatie van uw patiënt. In het één uur gesprek durende komt ook eventuele comorbiditeit uitgebreid ter sprake. Een verslaving aan shoppen gaat immers vaak gepaard met een psychische stoornis als ADHD of een depressie. Bij een dergelijke dubbele diagnose behandelen we zowel de koopverslaving als de psychische stoornis van uw patiënt. De psycholoog van dienst stelt daarna samen met een psychiater een diagnose tijdens een MDO. Vervolgens hoort uw patiënt in een adviesgesprek welk behandeltraject het best aansluit bij zijn of haar persoonlijke situatie. Wanneer hij of zij akkoord gaat met het voorgestelde traject, komt uw patiënt ten slotte op onze (relatief korte) wachtlijst terecht. Wilt u meer informatie over onze behandelingen of intake-procedure? Neem dan contact met ons op via 085 – 401 25 75 of info@vincere-groep.com.

Over de Vincere Groep

In onze ogen is ieder mens uniek en is geen situatie hetzelfde. Daarom stellen wij de patiënt centraal en spitsen we onze behandeltrajecten toe op diens persoonlijke omstandigheden. Voor een succesvolle behandeling is het immers cruciaal dat de patiënt volledig achter het gekozen traject staat. Daarnaast werken we nauw samen met regionale netwerk- en ketenpartners. Zo kunnen we uw patiënt immers optimaal helpen herstellen en de kans op terugval minimaliseren.

Waarom de Vincere Groep? 

 • Een relatief korte wachtlijst;
 • Verschillende locaties in Nederland: Amsterdam, Cadier en Keer (bij Maastricht), Heerlen, Sittard en Venlo;
 • Ruime ervaring in de geestelijke gezondheidszorg;
 • Multidisciplinaire, effectieve behandeltrajecten op maat;
 • Inzet van ervaringsdeskundigen;
 • Professionele en persoonlijke aanpak in geborgen omgeving;
 • Evidence-based behandelmethoden;
 • Buiten diens eigen risico geen kosten voor de patiënt;
 • Speciale groepen voor ouderen (50+’ers) en dubbele diagnose groepen;
 • Engelstalige behandeling is mogelijk;
 • Consultatie;
 • Geaccrediteerde nascholing.

U kunt ons bereiken via

Wij bellen u terug

Locaties

Locatie maastricht

Maastricht

Pater Kustersweg 24
6267 NL Cadier en Keer
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Sittard

Sittard

Wilhelminastraat 47
6131 KM Sittard
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Amsterdam

Amsterdam

Herengracht 372-374
1016 CH Amsterdam
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Huguenot 24, N2 Highway
6604 Plettenberg Bay
Zuid Afrika

Over deze locatie

Wij beschikken over meer locaties.

Bekijk
alle locaties