LSD-verslaving

Lsd is niet lichamelijk verslavend. Daarnaast is er nauwelijks kans op een geestelijke lsd-verslaving, omdat de ervaring buitengewoon intensief is. Bovendien ontstaat er al snel een tolerantie tegen het middel, waardoor het lichaam een hogere dosis nodig heeft voor hetzelfde effect. Lsd wordt echter vaak gecombineerd met andere middelen als alcohol, cannabis en cocaïne, welke allen een meer verslavende werking hebben. Een dergelijke combinatieverslaving wordt bijvoorbeeld gekenmerkt door de volgende symptomen:

 • Hunkeren naar het gebruik.
 • Meer gebruiken dan gewenst of gepland.
 • Veel tijd besteden aan het verkrijgen of gebruiken van een middel, en/of het ervan bijkomen.
 • Nadelige gevolgen van het gebruik ervaren voor andere (dagelijkse) bezigheden.
 • Ondanks de nadelen niet aan stoppen denken.

Is uw patiënt verslaafd en wilt u hem of haar aanmelden voor een behandeling? Neem dan contact met ons op via 085 – 401 25 75 of info@vincere-groep.com.

Behandelingen

Wij stellen de patiënt centraal en hanteren een persoonlijke aanpak. Onze evidence-based behandelingen worden daarom op maat aangeboden in een geborgen sfeer. Het is mogelijk te schakelen tussen onze verschillende, op genezing gerichte, behandeltrajecten:

Uw patiënt heeft de mogelijkheid om, indien geïndiceerd, in een sober living house te verblijven bij vijfdaagse dagbehandeling. Daarnaast bieden we interventiemogelijkheden door een interventionist, voor zowel patiënten en naasten als naasten afzonderlijk.

Uw patiënt aanmelden voor een behandeling

Wilt u uw patiënt aanmelden voor een behandeling of meer te weten komen over onze mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via 085 – 401 25 75 of info@vincere-groep.com. Wanneer uw patiënt vervolgens telefonisch contact met ons opneemt, kunnen we na een korte screening een intakegesprek inplannen. Daar is een verwijsbrief voor nodig met daarin alle relevante uit het medische dossier van uw patiënt, inclusief een medicatieoverzicht. Die dient hij of zij mee te nemen naar het intakegesprek of te versturen via de mail of Zorgdomein.

Intakegesprek en adviesgesprek

Het intakegesprek met een onze psychologen duurt ongeveer één uur. Het doel ervan is om meer inzicht te krijgen in de situatie van uw patiënt. Hierbij wordt ook eventuele comorbiditeit grondig onder de loep genomen. De psycholoog voert vervolgens een MDO met een psychiater om tot een diagnose te komen. Daarna krijgt uw patiënt tijdens een adviesgesprek te horen bij welke behandeling hij of zij het meest gebaat is. Wanneer uw patiënt akkoord gaat met de voorgestelde behandeling, wordt hij of zij op de (relatief korte) wachtlijst geplaatst. U kunt uw patiënt aanmelden of meer informatie krijgen over onze mogelijkheden door contact met ons op te nemen via 085 – 401 25 75 of info@vincere-groep.com.

Over de Vincere Groep

Wij stellen de patiënt centraal en zien in dat geen mens hetzelfde is. Daarom spitsen wij onze behandelingen toe op de persoonlijke omstandigheden van de patiënt. Het is immers essentieel dat hij of zij achter het gekozen behandeltraject staat. We werken daarom ook nauw samen met regionale keten- en netwerkpartners. Zo kunnen we uw patiënt immers optimaal helpen afkicken en de kans op terugval minimaliseren.

Waarom de Vincere Groep?

 • Een relatief korte wachtlijst;
 • Verschillende behandellocaties in Nederland: Amsterdam, Cadier en Keer (nabij Maastricht), Heerlen, Sittard en Venlo;
 • Ruim ervaren in de geestelijke gezondheidszorg;
 • Effectieve behandeltrajecten op maat;
 • Ondersteuning van ervaringsdeskundigen;
 • Persoonlijke en professionele aanpak in een geborgen sfeer;
 • Multidisciplinaire, evidence-based behandelmethoden;
 • Volledig vergoed; dus geen kosten voor uw patiënt (buiten eigen risico);
 • Speciale groepen voor ouderen (50+’ers) en dubbele diagnose groepen;
 • Engelstalige behandeling;
 • Geaccrediteerde nascholing en consultatie.

U kunt ons bereiken via

Wij bellen u terug

Locaties

Locatie maastricht

Maastricht

Pater Kustersweg 24
6267 NL Cadier en Keer
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Sittard

Sittard

Wilhelminastraat 47
6131 KM Sittard
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Amsterdam

Amsterdam

Herengracht 372-374
1016 CH Amsterdam
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Huguenot 24, N2 Highway
6604 Plettenberg Bay
Zuid Afrika

Over deze locatie

Wij beschikken over meer locaties.

Bekijk
alle locaties