Medicijnverslaving

Als verwijzer bent u vast op de hoogte van de verslavende werking van bepaalde ingrediënten van sommige medicijnen. Uw patiënt kreeg de pijnstillers of slaap- of kalmeringsmiddelen ongetwijfeld voorgeschreven met als doel om tijdelijk slaapproblemen te verhelpen. Of om tijdelijk angst, pijn of stress tegen te gaan. Binnen enkele weken kan uw patiënt echter een tolerantie ontwikkelen tegen medicijnen als diazepam, lorazepam en oxazepam. Hierdoor zal hij of zij steeds meer van hetzelfde middel nodig hebben. In dat geval, en als uw patiënt een onweerstaanbare behoefte heeft aan het middel, heeft hij of zij een medicijnverslaving. Ook bij morfine ligt afhankelijkheid op de loer, wanneer het gebruikt wordt zonder dat er sprake is van pijn. Is uw patiënt verslaafd aan medicijnen en wilt u hem of haar aanmelden voor een behandeling? Neem dan contact met ons op via 085 – 401 25 75 of info@vincere-groep.com.

Behandelingen medicijnenverslaving

Wij stellen de patiënt centraal. Daarom kiezen we voor een persoonlijk aanpak, waarbij we op maat gesneden behandelingen aanbieden in een geborgen sfeer. Het is daarnaast mogelijk tussen onze verschillende evidence-based behandeltrajecten te schakelen:

Indien geïndiceerd kan uw patiënt bij de vijfdaagse dagbehandeling in een sober living house verblijven. Tevens bieden we interventiemogelijkheden door een interventionist aan voor zowel patiënten en naasten als naasten afzonderlijk.

Uw patiënt verwijzen

Neem contact met ons op via 085 – 401 25 75 of info@vincere-groep.com om uw patiënt aan te melden. Vervolgens dient uw patiënt zich ook zelf aan te melden voor een korte telefonische screening. Daarna plannen we een intakegesprek met een van onze psychologen in dat ongeveer een uur duurt. We vragen uw patiënt een verwijsbrief mee te nemen met daarin alle relevante gegevens uit zijn of haar medische dossier, inclusief een medicatieoverzicht. Hij of zij kan de verwijzing ook naar ons versturen via de mail of Zorgdomein.

Intakegesprek en adviesgesprek

Het intakegesprek is gericht op het vergroten van het inzicht in de situatie van uw patiënt. Daarbij wordt ook goed gekeken naar eventuele comorbiditeit. Vervolgens vindt er een MDO plaats tussen de psycholoog van dienst en een psychiater om een diagnose te stellen. Daarna hoort uw patiënt tijdens een adviesgesprek wat de meest geschikte behandeling voor hem of haar is. Als uw patiënt akkoord gaat met de voorgestelde behandeling, plaatsen we hem of haar op de (relatief korte) wachtlijst. Wilt u meer informatie over onze intakeprocedure of behandeling? Neem dan gerust contact met ons op via 085 – 401 25 75 of info@vincere-groep.com.

Over de Vincere Groep

In onze ogen is ieder mens uniek. Om die reden staat bij onze behandeltrajecten de patiënt centraal. Omdat het essentieel is dat uw patiënt achter de gekozen behandeling staat, spitsen wij die toe op diens persoonlijke situatie. We werken daarbij nauw samen met regionale keten- en netwerkpartners. Zo kunnen we uw patiënt optimaal helpen en minimaliseren we de kans op terugval.

Waarom de Vincere Groep?

 • Een relatief korte wachtlijst;
 • Diverse behandellocaties in Nederland: Amsterdam, Cadier en Keer (dicht bij Maastricht), Heerlen, Sittard en Venlo;
 • Ruime ervaring in de geestelijke gezondheidszorg;
 • Effectieve, op maat gesneden behandeltrajecten;
 • Ondersteuning van ervaringsdeskundigen;
 • Persoonlijke en professionele aanpak in een geborgen sfeer;
 • Multidisciplinaire, evidence-based behandelmethoden;
 • Geen kosten voor de patiënt (buiten diens eigen risico);
 • Speciale dubbele diagnose groepen;
 • Groepen speciaal voor ouderen (50+’ers);
 • Engelstalige behandeling mogelijk;
 • Geaccrediteerde nascholing en consultatie.

U kunt ons bereiken via

Wij bellen u terug

Locaties

Locatie maastricht

Maastricht

Pater Kustersweg 24
6267 NL Cadier en Keer
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Sittard

Sittard

Wilhelminastraat 47
6131 KM Sittard
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Amsterdam

Amsterdam

Herengracht 372-374
1016 CH Amsterdam
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Huguenot 24, N2 Highway
6604 Plettenberg Bay
Zuid Afrika

Over deze locatie

Wij beschikken over meer locaties.

Bekijk
alle locaties