Middelenverslaving

In Nederland zijn ongeveer twee miljoen mensen die verslaafd zijn of een middel misbruiken. Zo zijn er honderdduizenden Nederlanders met een alcoholverslaving, medicijnverslavingcannabisverslaving of cocaïneverslaving. Het blijft echter lang niet altijd bij een enkelvoudige verslaving aan één middel. Zo gebeurt het regelmatig dat mensen aan meerdere middelen tegelijk verslaafd zijn of een middelenverslaving met een gedragsverslaving combineren. Dit wordt ook wel een combinatieverslaving genoemd. In iedere mogelijke vorm heeft een middelenverslaving desastreuze gevolgen voor het leven van uw verslaafde patiënt en diens naasten. Daarom kunt u als verwijzer een belangrijke rol spelen door een middelenverslaving te signaleren. Is uw patiënt verslaafd aan een of meerdere middelen en wilt u hem of haar aanmelden voor een behandeling? Neem dan contact met ons op via 085 – 401 25 75 of info@vincere-groep.com.

Soorten middelenverslavingen

Verslavende middelen worden grofweg in drie categorieën ingedeeld: bewustzijnsveranderende, opwekkende en verdovende middelen. Onder bewustzijnsveranderende middelen worden bijvoorbeeld verstaan:

Opwekkende middelen zijn bijvoorbeeld:

Voorbeelden van verdovende middelen zijn bijvoorbeeld:

Heeft uw patiënt een middelenverslaving en wilt u hem of haar aanmelden voor een behandeling? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 085 – 401 25 75 of een e-mail sturen naar info@vincere-groep.com.

Behandeling middelenverslaving

Bij Vincere Groep hebben we ruime ervaring de behandeling van mensen met een middelenverslaving. We bieden verschillende op genezing gerichte behandelingen die op maatworden aangeboden en in een geborgen sfeer. Het belang van de patiënt staat bij ons immers altijd voorop. Daarom kiezen we bewust voor een persoonlijke aanpak – geen mens is immers hetzelfde. Tussen de evidence-based behandeltrajecten die we aanbieden kan bovendien geschakeld kan worden:

Daarnaast kan uw patiënt, indien geïndiceerd, tijdens de vijfdaagse dagbehandeling in een sober living house te verblijven. We bieden tevens interventiemogelijkheden aan door een interventionist (voor zowel patiënten en naasten als naasten afzonderlijk).

Uw patiënt verwijzen

Wilt u uw patiënt aanmelden voor een aanmelding? Dat kunt u doen door contact met ons op te nemen via 085 – 401 25 75 of info@vincere-groep.com. Daarna dient uw patiënt zelf ook telefonisch met contact met ons op te nemen voor een korte screening. Vervolgens plannen we een afspraak in voor een één uur durend intakegesprek met een van onze psychologen. We verzoeken uw patiënt voor die tijd te zorgen voor een verwijsbrief. Het is de bedoeling dat uw patiënt een afdruk van de verwijsbrief meeneemt naar het intakegesprek of vooraf te mailen naar info@vincere-ggz.nl of via Zorgdomein naar ons te versturen.

Intake- en adviesgesprek

Tijdens het intakegesprek gaan we dieper in op de situatie van uw patiënt en komt ook eventuele comorbiditeit ter sprake. Na het intakegesprek bespreekt de psycholoog vervolgens in een MDO de situatie van uw patiënt met een psychiater. Ten slotte stellen zij een diagnose waar ze het behandelplan op afstemmen. Daarna krijgt uw patiënt dat behandelplan in een adviesgesprek voorgelegd. Als uw patiënt vervolgens akkoord besluit te gaan met het voorgestelde behandeltraject, belandt hij of op onze (relatief korte) wachtlijst. Wilt u meer informatie over onze intake-procedure of behandelingen? Neem dan contact met ons op via 085 – 401 25 75 of info@vincere-groep.com.

Over Vincere Groep

Bij Vincere Groep staat de patiënt altijd centraal. Ieder mens heeft immers zijn of haar eigen verhaal. Omdat iedere patiënt in een unieke situatie verkeert, spitsen wij onze behandelingen daarom toe op diens persoonlijke situatie. In onze ogen is het immers essentieel voor een succesvolle behandeling dat de patiënt volledig achter het gekozen behandeltraject staat. Om uw patiënt optimaal te kunnen helpen werken we daarnaast nauw samen met regionale keten- en netwerkpartners. Dit draagt bovendien bij aan het verminderen van de kans op terugval.

Waarom Vincere Groep?

 • Een relatief korte wachtlijst;
 • Verschillende locaties in Nederland: Amsterdam, Cadier en Keer, Heerlen, MeerloSittardVenlo en Venray;
 • Ruime ervaring in de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg;
 • Effectieve en professionele behandeltrajecten op maat in een geborgen sfeer;
 • Ondersteuning door ervaringsdeskundigen;
 • Persoonlijke aanpak;
 • Evidence-based, multidisciplinaire behandelmethoden;
 • Geen kosten voor uw patiënt (buiten het eigen risico);
 • Speciale groepen voor ouderen (50+’ers) en dubbele diagnosegroepen;
 • Mogelijkheid tot Engelstalige behandeling;
 • Geaccrediteerde nascholing en consultatie.

U kunt ons bereiken via

Wij bellen u terug

Locaties

Locatie maastricht

Maastricht

Pater Kustersweg 24
6267 NL Cadier en Keer
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Sittard

Sittard

Wilhelminastraat 47
6131 KM Sittard
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Amsterdam

Amsterdam

Herengracht 372-374
1016 CH Amsterdam
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Huguenot 24, N2 Highway
6604 Plettenberg Bay
Zuid Afrika

Over deze locatie

Wij beschikken over meer locaties.

Bekijk
alle locaties