Poppersverslaving

Als uw patiënt regelmatig Poppers gebruikt, treedt er al snel tolerantie op. Daardoor heeft hij of zij steeds meer nodig om hetzelfde effect te bereiken. Hierdoor nemen de niet te onderschatten risico’s toe. Bovendien heeft uw patiënt kans om geestelijk verslaafd te raken aan het middel. Zo kan het zijn dat hij of zij denkt alleen onder invloed van Poppers seks te kunnen hebben. Als verwijzer speelt u een belangrijke rol in het herstelproces van uw verslaafde patiënt. Het is immers vaak een onbegonnen zaak om zelf te stoppen met een poppersverslaving. Daarom kan uw verwijzing voor een verslavingsbehandeling een cruciale eerste stap zijn richting herstel.

Behandeling poppersverslaving

Wij bieden onze evidence-based behandelingen op maat en in een geborgen omgeving aan. Bij ons staat de patiënt immers centraal. Daarom hanteren we een persoonlijke aanpak. Het is daarnaast mogelijk te schakelen tussen onze verschillende op genezing gerichte behandeltrajecten:

Patiënten die de vijfdaagse dagbehandeling ondergaan kunnen, indien geïndiceerd, in een sober living house verblijven. We bieden tevens interventiemogelijkheden door een interventionist voor zowel patiënten en naasten als naasten afzonderlijk.

Uw patiënt verwijzen

Bel ons op 085 – 401 25 75 of stuur een e-mail naar info@vincere-groep.com om uw patiënt aan te melden. Wanneer uw patiënt daarna zelf contact met ons opneemt, voeren we een korte telefonische screening uit. Vervolgens plannen we een afspraak in voor een één uur durend intakegesprek met een van onze psychologen. Voor dat gesprek is een verwijsbrief nodig met daarin alle relevante medische gegevens van uw patiënt, inclusief een medicatieoverzicht. Deze verwijzing kan uw patiënt meenemen naar het intakegesprek, of naar ons opsturen via de mail of Zorgdomein.

Intakegesprek en adviesgesprek

Tijdens het intakegesprek krijgen we meer inzicht in de situatie van uw patiënt. Eventuele comorbiditeit komt daarbij ook uitgebreid ter sprake. Daarna stelt de psycholoog van dienst een diagnose na een MDO met een psychiater. Uw patiënt hoort vervolgens in een adviesgesprek bij welke behandeling hij of zij het meest gebaat is. Als uw patiënt het voorstel accepteert, plaatsen we hem of haar op onze (relatief korte) wachtlijst. Voor meer informatie over onze intakeprocedure kunt u contact met ons opnemen via 085 – 401 25 75 of info@vincere-groep.com.

Over de Vincere Groep

Bij ons staat de patiënt centraal, omdat ieder mens in onze ogen uniek is. Daarom spitsen we onze therapieën toe op de persoonlijke situatie van uw patiënt. Het is immers essentieel dat hij of zij achter het gekozen traject staat. Daarnaast werken we nauw samen met de keten- en netwerkpartners in de regio. Zo kunnen we uw patiënt optimaal helpen herstellen en de kans op terugval minimaliseren.

Waarom de Vincere Groep?

 • Een relatief korte wachtlijst;
 • Verscheidene behandellocaties in Nederland: Amsterdam, Cadier en Keer (bij Maastricht), Heerlen, Sittard en Venlo;
 • Veel ervaring in de geestelijke gezondheidszorg;
 • Evidence-based, multidisciplinaire behandeltrajecten op maat;
 • Ondersteuning van ervaringsdeskundigen;
 • Professionele, persoonlijke aanpak;
 • Effectieve behandelmethoden in een geborgen sfeer;
 • Geen kosten voor de patiënt (buiten diens eigen risico);
 • Groepen speciaal voor ouderen (50+’ers);
 • Speciale dubbele diagnose groepen;
 • Mogelijkheid tot Engelstalige behandeling;
 • Consultatie;
 • Geaccrediteerde nascholing.

U kunt ons bereiken via

Wij bellen u terug

Locaties

Locatie maastricht

Maastricht

Pater Kustersweg 24
6267 NL Cadier en Keer
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Sittard

Sittard

Wilhelminastraat 47
6131 KM Sittard
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Amsterdam

Amsterdam

Herengracht 372-374
1016 CH Amsterdam
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Huguenot 24, N2 Highway
6604 Plettenberg Bay
Zuid Afrika

Over deze locatie

Wij beschikken over meer locaties.

Bekijk
alle locaties