Seksverslaving

Mensen met een seksverslaving hebben een krachtig, onverzadigbaar en dwangmatig seksueel verlangen. Het is een proces- of gedragsverslaving die gepaard gaat met een groeiende en obsessieve behoefte aan seksuele activiteiten. Vaak wordt geslachtsgemeenschap als niet bevredigend genoeg ervaren waardoor er ongezond, buitensporige en schadelijke activiteiten plaatsvinden. Wanneer uw patiënt of de partner van uw patiënt een seksverslaving heeft, bieden wij verschillende behandeltrajecten aan.

Behandeltrajecten voor uw seksverslaafde patiënt

Onze evidence-based verslavingszorg bieden wij in een geborgen sfeer en op maat aan. We hebben een persoonlijke aanpak bij onze intensieve, op genezing gerichte behandelingen. Als er een dubbele diagnose is vastgesteld bij uw patiënt behandelen we niet alleen zijn of haar verslaving, maar ook de vastgestelde psychische stoornis. De Vincere Groep biedt verschillende behandeltrajecten:

Daarnaast bieden we interventiemogelijkheden voor patiënten en naasten, of met naasten afzonderlijk door een interventionist. Het is tevens mogelijk om tussen de verschillende behandeltrajecten te schakelen. Daarnaast behoort een verblijf in een van onze SLH’s, indien geïndiceerd, tot de mogelijkheden.

Uw seksverslaafde patiënt verwijzen

Als u uw patiënt wilt aanmelden voor een behandeling of meer te weten wilt komen over onze behandelingen neem dan contact met ons op via 085 – 401 25 75 of info@vincere-groep.com. Om de intakeprocedure in gang te zetten, dient uw patiënt zich vervolgens echter ook zelf telefonisch bij ons aan te melden. Tijdens dat telefoongesprek zal een korte screening plaatsvinden. Daarna maken we een afspraak voor een intakegesprek.

Verwijsbrief

Tijdens onze telefonische screening zullen we uw patiënt vragen om te zorgen voor een verwijsbrief met alle relevante informatie uit het medisch dossier van uw patiënt, inclusief een medicatieoverzicht. We verzoeken uw patiënt om een afdruk van de brief naar het intakegesprek mee te nemen of om de brief naar ons te mailen. Een verwijzing kan ook via Zorgdomein worden verstuurd.

Intakegesprek

In het intakegesprek nemen we de persoonlijke situatie van uw patiënt grondig en nauwkeurig onder de loep. Het doel van het ongeveer één uur durende gesprek is het diagnosticeren van uw patiënt waarbij we ook eventuele comorbiditeit zorgvuldig onderzoeken.

Adviesgesprek

In navolging van het intakegesprek vindt er een MDO plaats tussen de psycholoog en een psychiater om een diagnose te stellen. Uw patiënt krijgt vervolgens in een adviesgesprek van een van onze psychologen, psychiaters of verslavingsartsen te horen welke behandeling het best aansluit bij zijn of haar situatie. Als uw patiënt akkoord gaat met het voorgestelde behandeltraject, komt hij of zij op de (relatief korte) wachtlijst terecht. Wilt u een patiënt aanmelden of heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan contact met ons op via 085 – 401 25 75 of info@vincere-groep.com.

Over de Vincere Groep

De patiënt staat altijd centraal bij de Vincere Groep. Voor een succesvolle behandeling is het immers essentieel dat uw patiënt achter het gekozen behandeltraject staat. Wij spitsen onze behandelingen daarom toe op de persoonlijke omstandigheden, geschiedenis en verslavingsproblematiek van uw patiënt. Ieder mens steekt immers anders in elkaar. Wij werken bovendien nauw samen met regionale netwerk- en ketenpartners. Zo kunnen wij uw patiënt optimaal helpen zijn of haar leven weer op de rit te krijgen en de kans op terugval minimaliseren.

Waarom de Vincere Groep?

 • Relatief korte wachtlijst;
 • Verschillende locaties in Nederland: Amsterdam, Cadier en Keer (bij Maastricht), Heerlen, Sittard en Venlo;
 • Zeer ervaren in de geestelijke gezondheidszorg;
 • Deskundige, effectieve en intensieve behandeltrajecten op maat;
 • Persoonlijke aanpak in een geborgen sfeer;
 • Multidisciplinaire, evidence-based behandelmethoden;
 • Geen kosten voor uw patiënt (buiten eigen risico) – volledig vergoed door zorgverzekeraar;
 • Speciale groepen voor patiënten met dubbele diagnose;
 • Behandelgroepen speciaal voor ouderen (50+’ers);
 • Engelstalige behandeling mogelijk;
 • Consultatie en geaccrediteerde nascholing;
 • Inzet van ervaringsdeskundigen.

U kunt ons bereiken via

Wij bellen u terug

Locaties

Locatie maastricht

Maastricht

Pater Kustersweg 24
6267 NL Cadier en Keer
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Sittard

Sittard

Wilhelminastraat 47
6131 KM Sittard
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Amsterdam

Amsterdam

Herengracht 372-374
1016 CH Amsterdam
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Huguenot 24, N2 Highway
6604 Plettenberg Bay
Zuid Afrika

Over deze locatie

Wij beschikken over meer locaties.

Bekijk
alle locaties