Speedverslaving

Speedgebruik gaat gepaard met enorme risico’s die bovendien toenemen hoe vaker het middel gebruikt wordt. Zo treedt er al snel tolerantie op, waardoor de gebruiker steeds meer nodig heeft om hetzelfde effect te bereiken. Speed (amfetamine) is bovendien zowel lichamelijk als geestelijk verslavend. In Nederland zijn naar schatting enkele duizenden mensen aan het middel verslaafd. Zelf stoppen met een speedverslaving blijkt in de praktijk vaak onmogelijk. Daarom kunt u als verwijzer een belangrijke rol spelen in het herstelproces van uw verslaafde patiënt. Uw verwijzing voor een verslavingsbehandeling kan immers de belangrijke eerste stap naar zijn of haar herstel betekenen.

Behandelingen speedverslaving

Wij zijn ruim ervaren met het behandelen van speedverslaafden. Daarbij stellen we de patiënt centraal en hanteren we een persoonlijke aanpak. Onze op genezing gerichte behandelingen bieden we daarom op maat aan in een geborgen sfeer. Het is bovendien mogelijk te schakelen tussen onze evidence-based behandeltrajecten:

Onze sober living houses bieden optioneel onderdak voor patiënten die de vijfdaagse dagbehandeling doorlopen. Daarnaast bieden we interventiemogelijkheden aan door een interventionist, voor zowel patiënten en naasten als naasten afzonderlijk.

Uw patiënt verwijzen

Bel ons op 085 – 401 25 75 of stuur een e-mail naar info@vincere-groep.com om uw patiënt aan te melden voor een behandeling. Uw patiënt dient zich daarna ook zelf bij ons te melden voor een korte telefonische screening. Vervolgens plannen we een één uur durend intakegesprek in, waar uw patiënt een verwijsbrief voor nodig heeft. Daarin dienen alle relevante gegevens uit zijn of haar medische dossier te staan, inclusief een medicatieoverzicht. Uw patiënt neemt deze verwijzing mee naar het intakegesprek of verstuurt hem naar ons via de mail of Zorgdomein.

Intakegesprek en adviesgesprek

In het intakegesprek komt een van onze psychologen meer te weten over de situatie van de patiënt. Daarbij wordt ook goed gekeken naar eventuele comorbiditeit. De psycholoog van dienst komt vervolgens in een MDO met een psychiater tot een diagnose. Uw patiënt krijgt daarna in een adviesgesprek te horen welke behandeling het best aansluit bij zijn of haar situatie. Als de patiënt het voorgestelde traject accepteert, plaatsen we hem of haar op onze (relatief korte) wachtlijst. Heeft u vragen over onze intakeprocedure of behandelmethoden? U kunt ons bereiken via 085 – 401 25 75 of info@vincere-groep.com.

Over de Vincere Groep

Wij stellen de patiënt centraal omdat in onze ogen ieder mens uniek is. Daarom spitsen we onze behandeltrajecten toe op de persoonlijke situatie van uw patiënt. Voor een succesvolle behandeling is het immers cruciaal dat hij of zij achter de gekozen behandeling staat. We werken nauw samen met keten- en netwerkpartners in de regio. Op die manier kunnen we uw patiënt zo goed mogelijk helpen herstellen en reduceren we de kans op terugval.

Waarom de Vincere Groep?

 • Een relatief korte wachtlijst;
 • Verschillende locaties in Nederland: Amsterdam, Cadier en Keer (bij Maastricht), Heerlen, Sittard en Venlo;
 • Veel ervaring in de geestelijke gezondheidszorg;
 • Multidisciplinaire, evidence-based behandeltrajecten;
 • Inzet van ervaringsdeskundigen;
 • Professionele en effectieve aanpak in een geborgen sfeer;
 • Persoonlijke, op maat gesneden behandelmethoden;
 • Geen kosten voor de patiënt (buiten diens eigen risico);
 • Speciale dubbele diagnose groepen;
 • Groepen voor ouderen (50+’ers);
 • Engelstalige behandeling is mogelijk;
 • Geaccrediteerde nascholing en consultatie.

U kunt ons bereiken via

Wij bellen u terug

Locaties

Locatie maastricht

Maastricht

Pater Kustersweg 24
6267 NL Cadier en Keer
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Sittard

Sittard

Wilhelminastraat 47
6131 KM Sittard
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Amsterdam

Amsterdam

Herengracht 372-374
1016 CH Amsterdam
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Huguenot 24, N2 Highway
6604 Plettenberg Bay
Zuid Afrika

Over deze locatie

Wij beschikken over meer locaties.

Bekijk
alle locaties