XTC-verslaving

Nederland telt naar schatting een paar honderd xtc-verslaafden waarvan ongeveer een kwart in behandeling is. Het middel heeft zowel een opwekkend als bewustzijnsveranderend effect, maar er kan al snel tolerantie ontstaan. Om het opwekkende effect te blijven voelen, moet de gebruiker de dosering steeds verhogen. Voor het bewustzijnsveranderende effect werkt het verhogen van de dosering echter na verloop van tijd niet meer. Hoewel xtc lichamelijk niet verslavend is, is het wel mogelijk een geestelijke afhankelijkheid te ontwikkelen. Die wordt gekenmerkt door het alleen nog onder invloed kunnen genieten in bepaalde situaties zoals bij het uitgaan.

Behandeling xtc-verslaving

Wij hanteren een persoonlijke aanpak waarbij de patiënt centraal staat. Daarom bieden we onze evidence-based behandelingen op maat en in een geborgen sfeer aan. Daarnaast is het mogelijk om tussen onze op genezing gerichte behandeltrajecten te schakelen:

Onze sober living houses bieden, indien geïndiceerd, een veilig onderkomen voor patiënten die de vijfdaagse dagbehandeling ondergaan. Daarnaast bieden we interventiemogelijkheden aan voor zowel patiënten en naasten als naasten afzonderlijk.

Uw patiënt verwijzen

U kunt uw patiënt telefonisch aanmelden via 085 – 401 25 75 of per e-mail: info@vincere-groep.com. Wanneer uw patiënt zich vervolgens ook zelf aanmeldt, zullen we na een korte telefonische screening een intakegesprek inplannen. Daar heeft uw patiënt echter een verwijsbrief voor nodig. Die dient alle relevante medische gegevens te bevatten, inclusief een medicatieoverzicht. We verzoeken uw patiënt de verwijzing mee te nemen of via de mail of Zorgdomein naar ons te versturen.

Intakegesprek en adviesgesprek

In het één uur durende intakegesprek krijgen we meer inzicht in de situatie van uw patiënt. Onze psycholoog van dienst neemt daarbij ook eventuele comorbiditeit grondig onder de loep. Daarna leidt een MDO met een psychiater tot een diagnose. In een adviesgesprek hoort uw patiënt vervolgens bij welke behandeling hij of zij het meest gebaat is. Wanneer uw patiënt akkoord gaat met de voorgestelde behandeling, plaatsen we hem of haar op onze (relatief korte) wachtlijst. Wilt u meer te weten komen over onze intake-procedure of behandelingen? Neem dan contact met ons op via 085 – 401 25 75 of info@vincere-groep.com.

Over de Vincere Groep

Wij stellen de patiënt centraal en zien in dat ieder mens uniek is. Daarom spitsen we onze behandeltrajecten toe op de persoonlijke situatie van uw patiënt. Het is voor een succesvolle behandeling immers cruciaal dat de patiënt achter het gekozen traject staat. We werken daarnaast nauw samen met keten- en netwerkpartners in de regio. Zo kunnen we uw patiënt optimaal helpen en de kans op terugval reduceren.

Waarom de Vincere Groep?

 • Een relatief korte wachtlijst;
 • Diverse locaties in Nederland: Amsterdam, Cadier en Keer (bij Maastricht), Heerlen, Sittard en Venlo;
 • Ruime ervaring in de geestelijke gezondheidszorg;
 • Multidisciplinaire, evidence-based behandeltrajecten;
 • Inzet van ervaringsdeskundigen;
 • Persoonlijke en professionele aanpak in een geborgen sfeer;
 • Effectieve, op maat gesneden behandelmethoden;
 • Geen kosten voor de patiënt (buiten zijn of haar eigen risico);
 • Speciale groepen voor ouderen (50+’ers) en dubbele diagnosegroepen;
 • Engelstalige behandeling mogelijk;
 • Consultatie;
 • Geaccrediteerde nascholing.

U kunt ons bereiken via

Wij bellen u terug

Locaties

Locatie maastricht

Maastricht

Pater Kustersweg 24
6267 NL Cadier en Keer
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Sittard

Sittard

Wilhelminastraat 47
6131 KM Sittard
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Amsterdam

Amsterdam

Herengracht 372-374
1016 CH Amsterdam
Nederland

Over deze locatie

Afkickkliniek Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Huguenot 24, N2 Highway
6604 Plettenberg Bay
Zuid Afrika

Over deze locatie

Wij beschikken over meer locaties.

Bekijk
alle locaties